Ημερολογιακό Αρχείο
< May 2016 >
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

Η αγάπη του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που ο συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολό του Ιέραξ αποφάσισαν να επαναλάβουν το κονσέρτο «Ο Μύθος της Αμάλθειας».

Αν δεν το είχατε παρακολουθήσει τον περασμένο μήνα ή αν το απολαύσατε τόσο, ώστε νιώσατε πως μια φορά δεν ήταν αρκετή, τότε σπεύσατε στο φιλόξενο GiocondArt café στα Άνω Ιλίσια, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 20.30.

Ο ευρηματικός συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος θα βρίσκεται εκεί για να σας διηγηθεί, μέσα από μια ενδιαφέρουσα μίξη αφήγησης και μουσικής, το «Μύθο της Αμάλθειας». Μια ιστορία με έντονο συμβολισμό και πινελιές ρομαντισμού που θα σας ταξιδέψει.

Μαζί του θα είναι το σύνολο Ιέραξ και η υψίφωνος Εβίτα Χιώτη. Στο ρόλο του αφηγητή,

ο ίδιος ο συνθέτης.


Πότε: 21 Μαΐου, στις 20:30
Πού: GiocondArt café, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 215 5014291
Είσοδος: € 3
Σύνολο Ιέραξ:
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
Τσέλο: Ευγένιος Μπένσης
Σύνθεση, αφήγηση: Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος
Ερμηνεία: Εβίτα Χιώτη

 

Η υπόθεση

Ο Μύθος της Αμάλθειας είναι μια συμβολική εξιστόρηση των δυνάμεων που μας κυβερνούν. Ο Έρως, το Χάος και ο Χρόνος… Οι ήρωες μέσα από τους οποίους υφαίνεται το δράμα της δημιουργίας και της καταστροφής…
Πρωταγωνίστρια, η Αμάλθεια, ένα πλάσμα που ανήκει σε κάποιο άλλο σύμπαν.
Ο ήρωάς μας πρέπει να υποστεί μια κατάρα, αυτή της αιώνιας ζωής. Όμως, θα βιώσει το γήρας της Αμάλθειας, ως ποινή της ύβρεως για την απελευθέρωση της τελευταίας από τα δεσμά της. Με την Αμάλθεια θα είναι ερωτευμένος αιωνίως. Η ισορροπία, όμως, δεν θα έρθει ποτέ...Μια παράσταση που μοιάζει με τα βιβλία μυθολογίας που διαβάζαμε μικροί αλλά και με αρχαία τραγωδία.Αυτή την εμπνευσμένη ιστορία, λοιπόν, με τον έντονο συμβολισμό «ντύνει» μελωδικά ο συνθέτης. Ο ίδιος σημειώνει: «Η μουσική αντικατοπτρίζει προσωπικές στιγμές των ηρώων. Οι στίχοι πηγάζουν από τις σκέψεις, από τους εσωτερικούς διαλόγους και τα πάθη των πρωταγωνιστών. Ο συμβολισμός του κειμένου διατηρείται στις μελωδίες, οι οποίες θα μπορούσαν από μόνες τους να ανήκουν σε γρηγοριανό ύμνο, με την ενορχήστρωση ωστόσο να ακολουθεί σύγχρονο ύφος».